fbpx Σεμινάριο DRY AGE: BEEF RESPECT | CHEFistry
Dry Age: Beef Respect
Σεμινάριο DRY AGE: BEEF RESPECT
Κυριακή, 10 Νοε 2019 | 11:00
Λεωφόρος Λαυρίου 101 Γλυκά Νερά 15354 , Ελλάδα

Ενημέρωση: Το σεμινάριο είναι sold out. Σύντομα θα ανακοινωθούν νέα, ανανεωμένα σεμινάρια Dry Aging!

Τρεις εξαιρετικές ράτσες μοσχαριού & τρεις διαφορετικοί τρόποι ωρίμανσης, σε ένα σεμινάριο.

Σε ένα ανεπανάληπτο Masterclass η επιστημονική γνώση της CHEFistry, η τεχνολογία (Dry Ager) και η κρεοτεχνία (Carnicero Meat & Deli) συνδυάζονται και διασφαλίζουν το άριστο αποτέλεσμα.

Δίνουμε κατευθύνσεις που πρέπει να τηρούνται από τον προμηθευτή μέχρι και τον κρεοτέχνη, ώστε να καταλήγουμε πάντα στο ίδιο ποιοτικό αποτέλεσμα. 

Επιλέγουμε 3 εξαιρετικές ράτσες μοσχαριού (Βlack Αngus, Holstein και Charolais), προτείνουμε τις κατάλληλες κοπές, και σας κατευθύνουμε στην ορθή ωρίμανση τους.

  • Holstein | Ηλικία: 24 μηνών, Κοπή κρέατος: Σπαλομπριζόλα, Ωρίμανση: Εμποτισμός με καπνιστό ουίσκι 43%, Caol Ila 12 ετών παλαίωσης
  • Black Αngus | Ηλικία:18 μηνών, Κοπή κρέατος: Ribeye, Ωρίμανση: Επιστρώσεις βουτύρου με αρωματικά flakes λαχανικών και σπασμένα πιπέρια
  • Charolais | Ηλικία: 24 μηνών, Κοπή κρέατος: Ribeye, Ωρίμανση: Συνδυασμός 2 τρόπων ωρίμανσης, 30 ημέρες dry aged, 30 ημέρες wet aged

 

Τέλος, έχοντας τη συμβολή της PROVIL, την εταιρεία που έχει εξελίξει την Ελληνική κουζίνα μέσω της δημιουργίας προϊόντων γαστρονομίας και τις προτάσεις του σεφ της Λάμπρου Λέρα, θα συνοδεύσουμε και θα απολαύσουμε με τις γεύσεις και τα αρώματα της τον κάθε τύπο ωρίμανσης.

Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία.

Στο σεμινάριο θα δοθούν οι σημειώσεις, οι συνταγές που θα διδαχθούν καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Εισηγητες:

  • Χαράλαμπος Φωτάκης | Δρ. Χημικός μέλος της CHEFISTRY R&D in Gastronomy IKE
  • Πάρης Χριστοδούλου | PhD Χημικός μέλος της CHEFISTRY R&D in Gastronomy IKE
  • Αντώνης Καραμαλεγκος | Master Butcher στο κρεοπωλείο Carnicero Meat & Deli και μέλος της Λέσχης και ομάδας Ελλήνων κρεοτεχνών.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

  • Τοποθεσία: Αίθουσα σεμιναρίων της Provil, Λεωφόρος Λαυρίου 101, Γλυκά Νερά.
  • Ημερομηνία και ώρα: 10/11/2019 | 11:00 - 17:00

Δηλώστε συμμετοχή

Πλήρης Συμμετοχή
50,00 €
Πλήρης παρακολούθηση σεμιναρίου και συμμετοχή στη γευσιγνωσία. Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης
Μη διαθέσιμο