fbpx DRY AGE: ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ | CHEFistry
Dry Aged Pork
DRY AGE: ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ
Κυριακή, 2 Φεβ 2020 | 11:00
Ιππικός Όμιλος St. George Λεωφ. Αναβύσσου Σαρωνικός 19010 , Ελλάδα

Ωρίμανση Μαύρου Χοίρου, Οινογνωσία και Κάπνισμα κρέατος σε ένα αποκλειστικό Dry Age Masterclass της CHEFistry.

Εστιάζουμε στο εξαιρετικό προϊόν της φάρμας Λαφιωτάκη, το Μαύρο Χοίρο. Αξιοποιούμε το ψυγείο DryAger και σας μυούμε στην ορθή ωρίμανση του. Προτείνουμε με τον κρεοτέχνη Αντώνη Καραμαλέγκο τις κατάλληλες κοπές και μεθόδους μαγειρέματος τους. Καπνίζουμε με τη βοήθεια του φούρνου καπνίσματος Helia πανσέτα Μαύρου Χοίρου και ψήνουμε τις παρασκευές μας σε κυπριακή ψησταριά της εταιρείας The Foukou Project.

Ο Scott D' Arcy της οινοποιίας Κοντογιάννη θα σας μεταφέρει τις απαραίτητες γνώσεις wine pairing σε Μαύρο Χοίρο.

Θα ακολουθήσει γευστική δοκιμή στις ακόλουθες κοπές με συνοδεία οίνων του οινοποιείου:

  • Καρέ 60 ημερών Dry Aging
  • Καρέ συνδυασμού 30 ημερών Dry-30 ημερών Wet aging
  • Σπάλα
  • Λαιμός
  • Κότσι
  • Καπνιστή Πανσέτα

Για τις μαρινάδες θα χρησιμοποιηθούν φρέσκα μυρωδικά "Άρωμα" και άρτυμα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου της εταιρείας Κλων.

Εισηγητές:

  • Χαράλαμπος Φωτάκης | Δρ. Χημικός μέλος της CHEFISTRY R&D in Gastronomy IKE
  • Πάρης Χριστοδούλου | PhD Χημικός μέλος της CHEFISTRY R&D in Gastronomy IKE
  • Παναγιώτης Γεωργαλής | R&D Chef μέλος της CHEFISTRY R&D in Gastronomy IKE και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ρακολέμονο
  • Αντώνης Καραμαλέγκος | Master Butcher στο κρεοπωλείο Carnicero Meat & Deli, μέλος της Λέσχης και ομάδας Ελλήνων κρεοτεχνών και Ambassador της Bovillage

Χορηγοί:

Το σεμινάριο στηρίζουν:

Πληροφορίες Σεμιναρίου

  • Τοποθεσία: Ιππικος Ομιλος St. George, Λεωφ. Αναβύσσου, Σαρωνικός 19010
  • Ημερομηνία και ώρα: Κυριακή 02/02/2020 | 11:00-17:00
  • Συμμετοχή: 50€

Δηλώστε συμμετοχή

Πλήρης Συμμετοχή
Τιμή
50,00 €
Συμμετοχή στο σεμινάριο, γευσιγνωσία και οινογνωσία
Μη διαθέσιμο