fbpx Η εταιρεία | CHEFistry

Η εταιρεία

Η CHEFistry, είναι μία startup εταιρεία έρευνας και ανάπτυξης στη Χημεία Τροφίμων, που εστιάζει στην αμοιβαία σχέση της επιστήμης των τροφίμων και της υψηλής γαστρονομίας.

Σήμερα, ο χώρος της γαστρονομίας στην Ελλάδα, παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη καθώς δεν περιορίζεται πλέον στην παραδοσιακή κουζίνα αλλά απαιτεί εξωστρέφεια και επιζητεί ένθερμα μια εστία καινοτομίας. Τα μέλη μας τον Ιούνιο του 2018 έχοντας επισημάνει τις ευκαιρίες – απαιτήσεις στην αγορά προχώρησαν μέσω του επιχειρείν, στην εφαρμογή ενός συνδυασμού γνώσεων και καινοτόμων πρακτικών με στόχο τη διείσδυση στην εγχώρια, και όχι μόνο, αγορά-βιομηχανία τροφίμων.

Το ερευνητικό μας προσωπικό είναι αφοσιωμένο στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή καινοτόμων τροφίμων υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στη CHEFistry κίνητρο των μελών μας αποτελεί η φιλοδοξία για αριστεία και η διάδοση των εξειδικευμένων επιστημονικών μας γνώσεων. Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τις γνώσεις των ενδιαφερόμενων μερών προς την αναζήτηση νέων κατευθύνσεων σε γαστρονομικά θέματα με αξιοποίηση της τεχνολογίας τροφίμων.

Τα μέλη μας, δύο Χημικοί ερευνητές με εξειδίκευση στην Χημεία τροφίμων, δύο καταξιωμένοι Σεφ που εστιάζουν στη χρήση καινοτόμων προσεγγίσεων, την ανάπτυξη νέων συνταγών, αλλά και ένας Ιατρός που στοχεύει στην ανάδειξη των προεκτάσεων της διατροφής στην υγεία.

Η συμπληρωματικότητα των ικανοτήτων μας επέτρεψε την απόκτηση ενός στρατηγικού πλεονεκτήματος το οποίο διαφαίνεται στην υλοποίηση των επιχειρηματικών μας σχεδίων με γοργά βήματα από την απαρχή της ίδρυσης μας. Στρατηγικοί συνεργάτες μας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ Αθηνών, και το Γενικό Χημείο του Κράτους στη Κύπρο.

Συγκεκριμένα το Δεκέμβριο του 2018 αναπτύξαμε πιλοτικά το πρώτο μας πολυλειτουργικό γαστρονομικό προϊόν με προστιθέμενη διατροφική αξία. Μία πούδρα από καρυκεύματα και υλικά με βιοτεχνολογικό υπόστρωμα, που προορίζεται ως dressing σε χώρους εστίασης.

Παράλληλα, το Φεβρουάριο του 2019 αναπτύξαμε το πρωτότυπο ενός λειτουργικού τροφίμου που αναμένεται να προσδώσει ιδιαίτερη αξία αλλά και να αυξήσει το επιχειρηματικό μας κύρος στην εγχώρια και Ευρωπαϊκή αγορά των τροφίμων.

Επιπρόσθετα, από την ίδρυση μας παρέχουμε συνεχώς υπηρεσίες μεταφοράς γνώσεων και καινοτομίας, σε φυσικά πρόσωπα αλλά και σε οργανωμένα σύνολα του χώρου της εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων. Στόχος μας η μετάδοση της βαθύτερης επιστημονικής άποψης αλλά και η ανάδειξης της γαστρονομικής αξίας των τροφίμων.

Η αφοσίωση των Χημικών μας στο ερευνητικό γίγνεσθαι μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε ερευνητικές χρηματοδοτικές δράσεις Εθνικής και Ευρωπαϊκής εμβέλειας.

Αυτή τη στιγμή έχουμε καταθέσει ερευνητική πρόταση σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και το Γενικό Χημείου του Κράτους στο πλαίσιο των προγραμμάτων RESTART 2016- 2020. Πρόκειται για το έργο ViCyCle που έχει σκοπό να μελετήσει την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στην άμπελο αλλά και τα μεταποιητικά της προϊόντα ώστε να βοηθήσει στην λήψη αποφάσεων και να προτείνει διεργασίες για τη σταθερότητα της γαστρονομικής αξίας των προϊόντων εν μέσω κλιματικής αλλαγής.

Στη CHEFistry επενδύουμε πάντα στις ανάγκες του καταναλωτή και περιστρεφόμαστε γύρω από δύο αρχές σύμφωνα με το motto μας:

Η επιστήμη στα χέρια σας, Η γεύση στο πιάτο όλων!