Η ομάδα

Οι αληθινές συνεργασίες μεταξύ Μάγειρων και Επιστημόνων ξεκίνησαν μόλις στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και παρουσίασαν καινούργιους τρόπους για τη μεταμόρφωση ενός πιάτου, ακόμη και σε παραδοσιακά πλαίσια. Σε ευθυγράμμιση με αυτό, η CHEFistry βασίζεται στη συνεργασία δύο Σεφ, δύο Χημικών και ενός Τεχνολόγου Τροφίμων, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετικά συμπληρωματική ομάδα.

Δρ. Χαράλαμπος Φωτάκης – Χημικός / Ερευνητής

O Δρ. Χαράλαμπος Φωτάκης είναι μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας. Έχει πτυχίο Χημείας (2005), μεταπτυχιακό στη βιοφυσική χημεία (2007) και Διδακτορικό Χημείας (2013) από το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ. Έχει 25 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά με κριτές και 50 συμμετοχές σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Επίσης, συμμετείχε σε 1 Ευρωπαϊκό και 2 Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα. Τέλος, από το 2015 μέχρι και σήμερα διδάσκει το μάθημα «Προωθημένη Στατιστική» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων (TEI-A). H ενασχόλησή του θα αφορά στην ερμηνεία χημικών και φυσικών φαινομένων στη μαγειρική, στο σχεδιασμό καινοτόμων προϊόντων και στο υλικό των σεμιναρίων.

Παράσχος Χριστοδούλου – PhD Χημικός / Ερευνητής

Ο κ. Παράσχος Χριστοδούλου είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ. Κατέχει μεταπτυχιακό στη Βιομηχανική Χημεία από το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ. Στο πλαίσιο της Μεταπτυχιακής του ειδίκευσης, εντρύφησε στον χαρακτηρισμό της αυθεντικότητας ελληνικών γηγενών ποικιλιών Οίνου και στη μελέτη της αντιοξειδωτικής ικανότητας τους σε κυτταρικό επίπεδο. Σήμερα, πραγματοποιεί το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Τέλος από το 2017 απασχολείται ως Επιστημονικός Συνεργάτης στη συμβουλευτική εταιρεία TTMI Consulting LTD με έμφαση στην υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας και καινοτομίας και την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, ιδίως των νέων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών που θέλουν να δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν το δικό τους όραμα. Ταυτόχρονα συμμετέχει στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση επιχειρηματικών σχεδίων που χαρακτηρίζονται από υψηλή καινοτομία. Η full-time ενασχόληση του θα προσδώσει την απαραίτητη δυναμική, ώστε η νεοσύστατη επιχείρηση να αποκτήσει τα εφόδια και τα εργαλεία για να μετεξελιχθεί σε δυνατή και βιώσιμη startup. Παράλληλα, ως Χημικός θα συνεισφέρει στο κομμάτι του σχεδιασμού καινοτόμων προϊόντων αλλά και στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης στα σεμινάρια.

Σεφ Αριστείδης Γεωργαλής - B.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων

O Σεφ Αριστείδης Γεωργαλής είναι απόφοιτος του Ι.Ι.Ε.Κ. «Le Monde». Σήμερα εργάζεται ως καθηγητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και πραγματοποιεί εξειδικευμένα σεμινάρια σε φοιτητές για τη μαγειρική. Παράλληλα, είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Αιγάλεω. Έχει εργασθεί σε διάσημα εστιατόρια και ξενοδοχεία Αθήνας ως Α΄, Β΄ και Γ΄ Μάγειρας, sous και executive chef. Η 20ετής εμπειρία του, καθώς και η παρακολούθηση σεμιναρίων που σχετίζονται με γαστρονομία, πρώτες ύλες, διατροφή και ασφάλεια τροφίμων, αλλά και οι σπουδές του στο Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Αθήνας, τον βοήθησαν: α) να εντρυφήσει στις πρώτες ύλες, β) να εξοικειωθεί και να εφαρμόζει χημικές και φυσικές τεχνικές στην κουζίνα για την παραγωγή νέων full-time υφών και γεύσεων, γ) να εκτιμήσει και να κατανοήσει την επιστημονική γνώση πίσω από τις συνταγές και δ) να σχεδιάζει και να αναπτύσσει λειτουργικά πιάτα με Ελληνικές πρώτες ύλες. Θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του φορέα CHEFistry, καθώς σε full-time βάση θα αναλάβει τη λειτουργία της καινοτόμου κουζίνας για την ανάπτυξη καινοτόμων συνταγών και παραγωγή προϊόντων με ελληνικές πρώτες ύλες. Θα είναι επίσης ο κυρίως υπεύθυνος για την υλοποίηση του μαγειρικού μέρους των σεμιναρίων γαστρονομίας.

Σεφ Παναγιώτης Γεωργαλής

O κ. Παναγιώτης Γεωργαλής είναι απόφοιτος του Ι.Ι.Ε.Κ. «Le Monde» της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, Μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας, και Γαλλικής κουλτούρας. Έχει εργαστεί ως Β’ και Γ’ Μάγειρας σε εστιατόρια της Αθήνας. Με τον Αριστείδη Γεωργαλή είναι συνιδιοκτήτες εστιατορίου στο Αιγάλεω και συνεργάζονται εξαιρετικά. Έχει εργαστεί σε υπηρεσίες yachting ως προσωπικός σεφ και αποκόμισε μεγάλη εμπειρία από τις ιδιαιτερότητες και τη μαγειρική κουλτούρα των πελατών του. Στον φορέα CHEFistry θα αφιερωθεί full-time ως sous chef και θα συμβάλει στο σχεδιασμό καινοτόμων μενού και προϊόντων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ