fbpx Σειρά σεμιναρίων Επιστήμης & Γαστρονομίας απο τη CHEFistry και τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ | CHEFistry
CHEFistry & Mathimata Mageirikis Seminars
Σειρά σεμιναρίων Επιστήμης & Γαστρονομίας απο τη CHEFistry και τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ανακοινώνουμε μία νέα στρατηγική συνεργασία μεταξύ της εταιρείας μας και της σχολής ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Culinary Center & Cookery Club , που εγκαινιάζει την αμοιβαία σχέση της επιστήμης των τροφίμων και της υψηλής γαστρονομίας.

Σήμερα, ο χώρος της γαστρονομίας στην Ελλάδα, παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάπτυξη καθώς δεν περιορίζεται πλέον στην παραδοσιακή κουζίνα, αλλά απαιτεί εξωστρέφεια και επιζητεί ένθερμα μια εστία καινοτομίας.

Η συνεργασία έχει στόχο στην δημιουργία πρωτότυπων σεμιναρίων για τους επαγγελματίες της εστίασης όπου η χρήση της τεχνολογίας στην υπηρεσία της μαγειρικής γίνεται αρωγός τόσο στην δημιουργία νέων γεύσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, φιλικότερων περιβαλλοντικών πρακτικών, στην εφαρμογή ενός συνδυασμού γνώσεων και καινοτομίας με στόχο τη διείσδυση στον κλάδο της εστίασης.

Η Λίλα Καραποστόλη, Culinary Manager στα Μαθήματα Μαγειρικής δήλωσε σχετικά: «Μαθαίνουμε και εκπαιδευόμαστε σε νέες τάσεις και πρακτικές την στιγμή που εξελίσσονται. Το φαγητό είναι εξαιρετικό όταν είναι απλό. Αλλά ο κόσμος αλλάζει γρήγορα. Και το φαγητό του μέλλοντος μπορεί να μοιάζει λιγότερο με ένα οδικό ταξίδι του Anthony Bourdain, και περισσότερο με τα εκθέματα σε ένα φεστιβάλ θετικών επιστημών. Από το 3D printing στην σφαιροποίηση έως τις χημικές εναλλακτικές ζωικών προϊόντων, η ουσία των σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν είναι να δώσουν γνώση που θα δημιουργήσουν έμπνευση και εξέλιξη στους σημερινούς μάγειρες και επιχειρηματίες. Είναι σίγουρο πως η νέα αυτή σειρά σεμιναρίων θα προσφέρει τόσο οικονομικές προτάσεις και  λύσεις όσο και έξυπνες ιδέες που θα εξελίξουν την εστίαση».

Αντίστοιχα, από την πλευρά της CHEFistry, o Πάρης Χριστοδούλου συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τις γνώσεις των ενδιαφερόμενων προς την αναζήτηση νέων κατευθύνσεων σε γαστρονομικά θέματα με αξιοποίηση της τεχνολογίας τροφίμων και των φαινομένων της φυσικής και της χημείας».

Προς αυτή την κατεύθυνση το πρώτο σεμινάριο της σειράς 10 σεμιναρίων έχει ήδη ανακοινωθεί. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

SHARE