fbpx Masterclass: The science of meat marinates and brines | CHEFistry
The Science of meat marinades-brines
Masterclass: The science of meat marinates and brines

Η επιστήμη στις μαρινάδες & άλμη για κρέατα

Ένα masterclass όπου η τεχνογνωσία στη συντήρηση των κρεάτων με αλάτιση και όξινα μέσα συναντάει την υψηλή μαγειρική.

  • Τελειοποιήστε τις μαρινάδες, προσδώστε αρώματα βοτάνων, εκπαιδευτείτε στη συντήρηση κρεάτων σε άλμη και δημιουργείστε μοναδικές γεύσεις με τη δική σας σφραγίδα σε κρέατα και καπνιστά αλλαντικά!
  • Το εξειδικευμένο masterclass βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα που αναλύονται μαγειρικά οι τεχνικές της ώσμωσης, αντίστροφης ώσμωσης και διάχυσης κατά την παρασκευή μαρινάδων και υγρών ή ξηρών άλμεων.
  • Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συγκρίνουν τη διείσδυση των μαρινάδων στο τρόφιμο, να υπολογίσουν τους χρόνους που ενυδατώνεται και αρωματίζεται το κρέας και να επιλέξουν την κατάλληλη αναλογία αλατιού και ζάχαρης σε άλμη, αλλά και το ιδανικό βότανο ανά είδος κρέατος.
  • Επίσης, διδάσκεται η παρασκευή Ελληνικών καπνιστών αλλαντικών και λουκάνικων, κατόπιν της χρήσης κατάλληλης μαρινάδας.

Ιδιαίτερα, το Masterclass εστιάζει:

  • Στην ορθή χρήση μαρινάδων ανά είδος κρέατος
  • Στην εκπαίδευση σε τεχνικές μαριναρίσματος (vacuum, ένεση, εμβάπτισμα) με βότανα και οίνο,
  • Στην oικονομία στη κουζίνα, καθώς μαθαίνουμε να συντηρούμε το κρέας σε vacuum και με αλάτιση ή/και όξινα μέσα
  • Στην παρασκευή μαρινάδων (υγρή, ξηρή μαρινάδα)

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικές γεύσεις βασισμένες σε βότανα, οι οποίες παρέχουν σταθερότητα, ανώτερη γεύση, διάρκεια και οικονομία στην κουζίνα.

To σεμινάριο απευθύνεται σε: Chef, μάγειρες, σπουδαστές μαγειρικής, ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών και συμπεριλαμβάνει 4 πρακτικές εφαρμογές με συνταγές και παρουσίαση τεχνικών μαρινάδας.

Στο τέλος χορηγείται βεβαίωση εκπαίδευσης και σημειώσεις μαθήματος βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα με συνταγές μαρινάδων και αλλαντικών, καθώς και πίνακας αναλογιών των βασικών μαρινάδων που προτείνονται ανά είδος κρέατος.

Εισητήρια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της σχολής "Μαθήματα Μαγειρικής".

Βρείτε Εισητήρια

SHARE