fbpx Masterclass: Sous Vide | CHEFistry
Sous Vide
Masterclass: Sous Vide

Μετά την τεράστια απήχηση του πρώτου σεμιναρίου, η CHEFistry ανακοινώνει την επανάληψη του εξειδικευμένου επιστημονικού Masterclass σε συνεργασία με τη σχολή "Μαθήματα Μαγειρικής", που επικεντρώνεται στα πλεονεκτήματα της τεχνικής Sous Vide.

Το Masterclass: The Art & Science of Sous Vide Cooking, έχει στόχο να κατανοήσετε όλα όσα θέλετε για τη μέθοδο Sous vide, επιστημονικά και μαγειρικά.

Θα κατανοήσετε πόσο χρήσιμη είναι τεχνική στην κουζίνα, ώστε να εξασφαλίσετε επαναληψιμότητα-συνέπεια-διαχείριση παραγωγής, αλλά και να μειώσετε τις δαπάνες.

Ειδικότερα, στο Masterclass θα αναλυθούν:

  • Αυξημένη συντηρησιμότητα κατά την αποθήκευση  τροφίμων “υπό κενό¨.
  • Εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη μεριδοποίηση.
  • Μαρινάρισμα του τροφίμου ανάλογα τη μαρινάδα (όξινη, αλκαλική, αλατότητα).
  • Η ορθή χρήση Sous Vide με ειδικό θερμόμετρο
  • Ακριβείς συνθήκες (Πίεση, Χρόνος και Θερμοκρασία) ανά τρόφιμο για το μέγιστο τρυφερό, θρεπτικό και γευστικό αποτέλεσμα
  • Κατανόηση των αντιδράσεων Maillard, για τη δημιουργία γεύσης και υφής.
  • Ενημέρωση σε HACCP στην ασφάλεια και υγιεινή στην κουζίνα

 

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών. Στο τέλος χορηγείται βεβαίωση εκπαίδευσης και σημειώσεις μαθήματος βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα, πίνακας με προτεινόμενες συνθήκες μαγειρέματος ανά υπόστρωμα τροφίμου και ηλεκτρονικό βιβλίο με 10 συνταγές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν πλήρως την τεχνική χρήσης του sous vide με σαφείς απαντήσεις και οδηγίες: Chefs, μάγειρες, ιδιοκτήτες εστιατορίων

Οι κρατήσεις γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της σχολής "Μαθήματα Μαγειρικής".

Βρείτε Εισιτήρια

SHARE